Tuesday, 30 October 2012

Tomorrow is the day

Assalamualaikum and salam sejahtera,

Tomorrow is the day. my journey has only begun. New environment, new peoples, new things, new experience, new frens and everything is new.. Need more confident to face anything starting tomorrow. Hope everything will be fun!!

see ya!

Saturday, 27 October 2012

Which Uni/Cllge that best for ACCA professional course

Assalamualaikum and good evening...

I was thinking what is the best uni or cllege for Acca,, I'm in my planning to futher study in proffesional studies but dont know which uni/cllege should I go for ..anyone can help me for suggestion...



Thank you..

Thursday, 25 October 2012

Congrats untuk kawan2 ku..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

baru tadi 2 orang kawan aku maklumkan yang dorang dah dpt offer letter dr company yg sama ngan aku...syukur Alhamdulillah...tahniah untuk korang berdua...jumpa nnti ya!!

Wednesday, 24 October 2012

Blog ini untuk apa??

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini aku pergi ambil 'offer letter' kerja di Kuala Lumpur. Aku akan bermula kerja 1 November 2012 ni.. maksudnya after raya la ni. Alhamdulillah.. buat masa ini, perasaan aku still bercampur baur...mula2 rasa biasa je pastu rasa takut pon ada. nervous pon ada...memikirkan cm mana bos ak, environment dan macam2 lagi.. kawan2 ak dapat departmnt lain2.. klu ada member 1 dpartment ok skit. tp xpe la, ak kena try dulu.. mungkin ada hikmahnya..

Lagipun, aku x boleh terlalu memikirkan perkara negatif, nnti terlupa untuk enjoy positif things. Just like quote ak ada baca  "Sometimes we spend so much time focusing on the negative that we forget to enjoy the positive." Okey la, itu sahaja untuk hari ini, nnti aku akan update lagi..

So sekarang ini, kepada semua pembaca blog ni(if anda baca) smua post yang saya tulis lebih kepada diri saya, ini meliputi terapi untuk diri saya, motivasi diri saya dan cerita tentang saya...Ini adalah jawapan untuk tajuk di atas...

terima kasih

Post yang pertama

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Ini adalah first time, aku menulis dalam 'electronic diary' ini. before ni xpernah pon kerana kurang masa dan buntu memikirkan ayat yang sesuai. selepas tengok kawan2 and lecturer menulis dalam blog masing2, aku jadi sangat excited dan rasa ingin mencuba itu wujud.

Ini kerana secara tidak langsung, aku dapat tengok mutu penulisan dorang semua semakin meningkat even dorg campur2 bahasa.. sekurang2nya, keberanian mereka mencuba ada. dan aku enjoy bila baca blog dorang semua. bukan itu sahaja malah mereka menjadikan blog mereka sebagai kenangan sampai mereka sudah berkeluarga. jadi aku terfikir kenapa ak tidak memulakannya hari ini. bukan sahaja ak dapat memahat cerita2 aku tetapi juga secara tidak langsung meningkatkan mutu penulisan aku. :)))